Kanisbacken

UTFÖRSÅKNING

Kanisbacken bjuder på många fina pistade nedfarter i olika svårighetsgrader. Vi är en anläggning för alla – barnfamiljer, freerider, snowboarder mm.

SKICROSSBANA

2011/12 byggdes en enkel skicross bana med hopp i början och slutet. Banan var mycket uppskattat och utökades i längden och bredden säsongen 2012/13.

Sedan dess är banan ca 600 meter lång.

En rolig bana var du kan utmana dina kompisar på en tävling.

SNOWPARK

Sedan säsong 2011/12 finns det en proffsbyggd hoppark i nedersta delen av Kanisbacken. Här hittar du grymma hopp samt olika rajls.

Ett av dessa omtalade berg är Lillkanisberget med sin storebror Storkanisberget.

Mitt i naturen och ändå bara 3 km från Älvsbyns centrum hittar du Älvsbyns fritidsområde me massor av möjligheter. Kanis är en anläggning för alla – barnfamiljer, freeriders, längdskidåkare, snowboardåkare mm.

OFFPIST GUIDE

Lillkanis och Storkanis bjuder på riktig fina pudersnöupplevelser. Här hittar du nedfarter som utan tvivel kan till och med jämföras med kanadiska förhållanden på sina håll.

 

Meterdjup snö, massvis med drops, fantastiska vyer och finaste skog. Det är vad kanissyskonen ERBJUDER dig. Än så länge är Kanis ganska outforskat och mitt heta tips är: kom och leta dina egna spår nedför backen!